Veiligheidsmaskers worden vaak gebruikt in gevaarlijke omstandigheden: inademen van gevaarlijke dampen, chemicaliën, irriterende stoffen…. Het is van levensbelang dat een volgelaatsmasker in alle omstandigheden perfect functioneert en dat het onderhouden wordt.
Voor een perfecte werking van een volgelaatsmasker is het absoluut noodzakelijk om het ten minste één keer per jaar te laten reinigen en testen (controle met de testbank).
Als bij controle blijkt dat bepaalde onderdelen van het masker niet goed functioneren, dan moeten deze maskers hersteld en opnieuw getest worden.
Niet alleen de veiligheidsregels moeten gerespecteerd worden. Er zijn ook normen voor de hygiëne van het volgelaatsmasker, met name EN 136 en EN 140. Door het gebruik stapelen er zich bacteriën op aan de binnenkant van het gelaatsmasker. Daarom is het aangewezen dat deze volgelaatsmaskers na elk gebruik grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden. Ook als het volgelaatsmasker niet gebruikt wordt, is jaarlijks reinigen en testen nodig.

We hebben ons gespecialiseerd in het reinigen en testen van maskers. Een overzicht van de service die wij u kunnen bieden, vindt u hier.